Vinterdäck och nya fälgar

Det börjar bli kallt ute och om mornarna är det frost. Se till att byta dina vinterdäck om de är slitna, innan du monterar på dem på bilen.  

vinter vägNär är det däckbyte på gång. Om du köper nya vinterdäck för säsongen kan du titta på nya fälgar på https://www.dack365.se/falgar/vara-falgar också. Det finns många att välja på som förhöjer lyxkänslan på din bil.

Dags för vinterdäck i veckan

I SVT säger meteorologen Pererik Åberg att det är dags att sätta på vinterdäck, och det innan höstlovet drar igång. Det är nämligen kalla vindar som drar in över landet och i norr väntas till och med en hel del snö, en och en halv decimeter för att vara exakt. Det blir dessutom minusgrader i södra delarna av landet. Det gör att vägarna kan bli riktigt hala och det är verkligen ett måste med vinterdäck. Sedan kommer temperaturerna ligga på mellan minus 1 till minus 10 grader under veckan, det är risk för halka och kyla. Det är smart att sätta igång med däckbytet innan det snöar eller innan du drar iväg på en höstlovsresa med hela familjen, det är inte särskilt roligt att halka eller slira på vägen i trafiken.

Vad för däck fungerar på vinterunderlag?

Om du behöver köpa nya vinterdäck kan du först ta och läsa på om vilka däck som är bäst i test. I en artikel i Dagens Nyheter kan du läsa om billiga däck som fungerar, även om de inte är lika bra som de dyrare. Du kan även läsa om dyrare däck som faktiskt underpresterar, och inte är värda pengarna. Vinterdäckstest ska inte bara handla om snö, underlagen ska variera mellan snö till is, väta och torra vägar. Dessvärre finns det inget däck som klarar av att prestera bra på alla underlag, men det är ändå viktigt att välja det som är genomsnittligt bäst. Vinnaren i testet i år är Continental Icecontact 3.

 
 

Comments are closed.