Fixa bilen trådlöst

Inom en snar framtid kommer vi inte behöva mecka med våra bilar eller skicka in dem på verkstaden för att göra dem bättre eller laga dem. När bilarna utvecklas till rullande datorer som är uppkopplade trådlöst, kommer allt kunna fixas från bilarnas insida.

817625-red-modern-car (1)

Att bygga om sin bil för att göra den bättre på olika sätt är det många som har som intresse. Faktum är att man kan göra det mesta med sin bil bara man har kunskaperna.

”Handlar det om att du vill bygga om din bil, kanske ändra någonting eller lägga till något, som en taklucka, en vinge i bak, eller sänka bilen…” Läs mer.

Bilarna blir superdatorer

Alla dessa ändringar är dock sådana som man gör på bilens utsida, i framtiden kommer man lätt även att kunna ändra bilens insida. I Dagens Nyheter kan man nämligen läsa att det inte kommer dröja allt för lång tid innan bilarna kommer vara som rullande superdatorer som ständigt är uppkopplade. Datorerna, som bilarna förvandlas till, kommer att kunna lagra bilens position, hur den körts, vilka drivmedel den tankats med och mycket, mycket annat.

Behöver inte besöka verkstad

De nya bilarna kommer även kunna skicka information till verkstäderna som då kan se om någon komponent eller något system håller på att gå sönder och därmed varna bilägaren. Detta innebär att bilverkstäderna kommer att kunna genomföra service på distans. Även uppdateringar till mjukvaran kommer att kunna skickas trådlöst så att bilägaren inte behöver besöka verkstaden. De nya mjukvarorna kommer att kunna handla om extra hästkrafter till bilen, som det bara är att ladda ner.

 
 

Comments are closed.