Många väntar på nya teslor

Många ledande bilmärken storsatsar nu till mångas glädje på just elbilar. Detta är något som går att läsas om här i ett tidigare inlägg. Hur går det då för Tesla egentligen?

bil packa semestern resaI en artikel i Svenska Dagbladet kan en läsa att det faktiskt går sämre än väntat för bilmärket Tesla, det är svenskarnas intresse som svalnat inte bilförsäljningen i sig. För det är så att marknaden totalt i år har ökat med 10,2 procent samtidigt som själva försäljningen av Teslor gått ned med närmare 23,5 procent. Man förklarar dock detta med att konsumenter inväntar kommande bilar, eftersom många vet att det är en ny modell på väg ut. På denna nya modell finns det dessutom en hel del antal förbeställningar på, så kanske går det inte så dåligt som rubrikerna vill låta oss tro.

Nya, kommande modeller får intressenter att vänta med köp

De nya modellerna visar på att Teslas bilar kommer bli inte bara snabbare men dessutom kommer dessa att ha en längre räckvidd än tidigare varianter. De heter Model S och Model X sedan tidigare men nu kommer båda alltså att komma ut i ett nytt utförande. Detta nya utförande har kommit att kallas för P100D.

 

Model S-varianten av P100D får ett batteri som ger en räckvidd på cirka 51 mil på en full laddning, vilket kan jämföras med dagens 42,6 mil. Samma bil får även snabbare prestanda från 0–100 km/h, då man lyckats fila ner dagens 2,8 sekunder till 2,5. Det gör enligt Tesla själva Model S P100D till världens accelerationsmässigt snabbaste serieproducerade bil.

 

När nyheten spekulerades kring blev det så att aktien fick sig ett skutt av glädje (?) och ökade med hela 2,5 procent. Den lugnade ner sig lite senare dock.

 
 

Comments are closed.