Monstergarage i New York City

I dag skriver vi om garage, Jerry Seinfelds otroliga lyxbilar på säkert plats i New York samt om hur mycket billigare det är att ha en cykel att ta sig fram på i en stad, och hur det byggs garage för just detta ändamål.

 

Alarm bilnyckelNär man har bilar att putsa på och meka med är det viktigt att ha ett stort garage som skyddar mot väder och vind. För detta kan man köpa en bit tomt, eller stycka tomt så att man får den area som man behöver för att bygga ett fullstort och praktiskt garage.

Det är inte alla som har råd med en bil, samtidigt har vissa förunnade hela garage fulla med lyxkärror. En av dessa är komikern Jerry Seinfeld, som vi kan läsa om i en artikel i Göteborgs-Posten. Nu säljer han nämligen tre av sina Porsche som tillsammans värderas till ungefär tio miljoner dollar. Han förvarar sina dyrgripar i ett stort underjordiskt garage i New York, som nu får ge plats till andra lyxåk eftersom tre stycken lämnat boet.

Bil vs cykel

Det är dyrt att ha bilgarage i en stad som New York, men detta gäller även i Stockholm, trots att kostnaderna givetvis inte kan jämföras. Det är alltid mycket billigare att, i stället för med bil, ta sig fram på cykel, även om det så klart alltid finns en risk att dessa lätt blir stulna i en stor stad. I Stockholmstidningen Mitt i kan vi läsa att det satsas på cykelgarage i Stockholm, bland annat på Söder. Vid Södra stations västra entré kommer det kanske poppa upp ett stort garage för cyklar inom den närmsta framtiden. Detta i ett nytt led i visionen att göra Stockholm till en ännu bättre cykelstad. Andra byggprojekt på Söder inkluderar massor av nybyggen vad gäller bostäder – men det är ju en helt annan historia.

 
 

Comments are closed.