Hemmabyggd formel 1-bil

Det går att bygga nästintill vad som helst om man bara är tillräckligt kunnig. Inom bilväg är det främst coola hembyggen som får vara med i tidningar och för några årtionden sedan kunde man köpa en monterbar bil som kom i flera delar att skruva ihop. Idag bygger man snarare från en klar ram och antingen lägger man till eller helt rekonstruerar bilen.

Att bygga en egen bil är lite speciellt då det kan ta lång tid att montera ihop och när den är färdig så är den egentligen aldrig färdig. Att äga hemmaskruvad bil innebär ofta att man måste kontakta Viking Sverige för bilbärgning. Bilar som är hemmafixade är som sagt aldrig riktigt klara och det finns alltid en liten extra skruv att ersätta eller ett hål att fylla. Bilköp är det man säger är det minst ekonomiska köp man kan göra. Hemmabyggen finns också att fynda på blocket för den som vill ta över någon annans projekt:

En tvättäkta Formel 1-bil, en Pontiac Firebird och en Chevrolet Coupe från 50-talet samsas bland de bilar som väcker mest uppmärksamhet just nu.

Och priserna varierar: som mest kan du få betala hisnande 9 miljoner kronor – och som minst blygsamma 4000 kronor alternativt ett byte ”mot något annat kul”.

Så lite kostar nämligen en ombyggd Ford Focus som ser ut som en något åtgången bandvagn, bilen som kan sägas vara den märkligaste i skaran.(läs om alla intressanta bilar här)

Om man vill ha en bil som håller och inte kommer att bli ett kostsamt nöje så kanske man ska ta en lite nyare bil istället för ett bilprojekt.

 
 

Comments are closed.